Senaste inläggen

Av Kristina - 14 september 2012 19:13

Idag var det dags och jag gruvade mig men så kom "slaktarn"

Lugn och trygg i en en trygg gammal vacker mercha, en människa som jag känner igen på sättet att vara. En naturen och gammelsättets människa. En sådan människa som jag själv vill vara. Vi surrade och gick och tittade, "allt ordnar sig och allt blir bra" känslan inträdde. All min oro var som bortblåst, jag hade en trygg människa och mina djur skulle få det värdiga slut som betyder så mycket för mig. 

  Han följde mig så snällt och så kom smällen, han var borta innan jag vänt mig om.. hann inte känna smärta och jag ingen sorg. Han har det bra och haft det bra till denna dag. Han kommer aldrig bli gammal eller måsta lida, aldrig åka många mil till slakteri för att kanske skållas levande och sen för billig peng hamna på någons tallrik.

Nej vi har haft det bra tillsammans och nu ska jag ta rätt på ALLT och se till att han inte levde och dog i onödan.

Jag har lärt mig så mycket idag och nu ska jag sova med det.


Jag hoppas ni haft en bra dag och lärt er något nytt, träffat en ny trevlig bekantskap eller åtminståne fått en ny tanke.


Kram Kram

ANNONS
Av Kristina - 14 september 2012 07:44

Jag går in och ut.. eldar i kaminen och har för ställt för denna dag men nu ligger jag och gruvar. Hjärtat är på jakt och jag är självklart glad för gråhundens skull men just nu hade jag velat ha ett par armar runt mig för jag är inte känslolös och skulle gjort bra mycket för lite trygghet men det måste göras så det får bli jag själv som är tryggheten.

Om några timmar är det över och nästa steg i ledet ska inledas...


Jag hoppas ni får en finare dag i både hjärta och från himlen

ANNONS
Av Kristina - 7 september 2012 11:29

Den här veckan började inte bra, när jag gav stor grisarna mat så hörde jag bara ett tjut och 2 trynen i matlådan.. gick in för att kolla och lill-fjanten som jag kallar honom satt på rumpan och ville inte kliva upp    Jag hämtade sambon som hjälpte mig upp med honom och han gick men ville inte stödja på ett ben "-NEJJ!!!!!" Tog ut homom så han skulle få vara själv, han åt och drack så jag avvacktade ifall det var en vrickning (han kallas inte för lill-fjanten för inget). På morgonen låg han bara och vägrade kliva upp.. jag är tjej så med spännband fick jag honom stående för att se om det var svullet, ingen feber, rodnad och han åt och drack som en.. Gris   Jag bäddade om honom och låg och klia honom medan jag ringde runt för att kolla om akutslakt men tyvärr är det självklart jakt för hela slanten så jag fick avvakta    så fort någon tog i hans rumpa så skrek han som han höll på dö och paniken infann sig så nödlösningen började närma sig   

Hämtade lite godsaker iform av äpplen, bröd och vindruvor som jag började dela till kalvar och grisar för att tanken va kunna pyssla med lill-fjanten som avslutning på utdelningen.. Vem kommer då?? "JO lill-fjanten!! GRRRR!!! Han springer på alla fyra och glufsar i sig ur hinken sen när godsakerna är slut lägger han sig och blottar magen=klia mig. Jag blir sur och går mot mjölkrummet för att kolla honom och jo han följer efter och skriker och skriker och när jag sätter mig för att klia ja då är allt bra. Om han har brutit benet?? Jag börjar undra om han inte bara var j*vligt smart? Jag menar egen "säng" ombäddad med massor av hö och en matte som ligger och matar och kliar och pysslar. Va tror ni??   

Hoppas ni får en trevlig fredag och helg!! Kram till er alla!!   

Så till det jag inte borde läst, vill ni kunna köpa griskött så läs inte detta, jag ångrar mig   


Jag har sökt slakteri och det närmaste för mig var luleå. Idag när jag såg korv med nylens/hugossons (som äger slakteriet i Luleå) så kunde jag inte förmå mig att äta. Jag har inte blivit veg. Men jag kommer vilja vara med i själva dödandet så länge jag vet att de haft det bra och att de är DÖDA!!!! Att så veta att om jag skickar mina grisar dit så kommer det finnas en chans.. att de blir skållade levande?!?!?? *fy*f*n*!!!!!

Hur kan man som slaktare leva med detta, inte bara en gång utan de har hänt upprepade gånger och sker så över hela landet. Pengar!!!    varför är det sånt som styr?? Nej, för mig så kommer det får kosta de  50-60kr/kg det kostar att föda upp + arbetskostnader. Jag ska SE att djuren har det bra och jag ska vara med så jag vet att de inte led. Tänker på dessa djurvänner, vi kommer inte sluta äta kött så varför inte jobba för bra förhållandena för djuren.Av Kristina - 23 augusti 2012 11:44

Pumpen hade bestämt sig för att stanna när jag kom hem igår kväll efter jobbet, bära vatten och försöka laga det vänner haft sönder i lagårn så det blev sena kvällen. Wow att "alla" djuren bestämt sig för att hitta på något.. tror de saknar husse för de lever om även när de fått mat, härom kvällen kom moster & funderade om det hänt mig något   

Igår tog jag mig tid att gossa med djuren och höll nästan på somna mot grisen Anna-bell och synd var väl det för när jag lagt mig i min egen säng så började handen värka och när jag sen vaknade halv 4 så var känseln helt borta och kunde inte greppa något   Svårt att köra bil med en hand så jag skrev till chefen att jag skulle bli sen, skämdes när jag fick sms att jag kunde stanna hemma. Tycker verkligen om mitt jobb och människorna där är så roliga och får mig må så bra så jag ser framemot att få ordning på handen så jag kan få må bra och kunna jobba utan smärta.


Sen inser jag att snart höst och det är på gott och ont, inser att jag inte kommer hinna studera vilket är ett jätte minus men sen får jag utvecklas med kalvarna vilket är ett plus :)


Sköt om er och ha en trevlig höst tills nästa gång jag får tid   Kram Kram

Av Kristina - 28 juli 2012 10:34

Känslorna har pendlat, jag har sett sidor av människor som jag helst vill glömma. Jag har även sett sidor inom mig som jag nu jobbar med. Sidor som jag sett som positiva men insett att det bara skadar mig som människa och tappar tillit och kärlek till mina medmänniskorna.   dags att sluta banka huvudet i väggen.


Idag är en ny dag och nya chanser   Glöm aldrig att försöka för på bara 1 min, 1 timme, 1 dag så kaqn livet helt ändras   


Nu till allt som hänt, jag har jobbat och trivts bra men fick problem och beslutade att vara hemma och ta med. så jag fick sova. Sen var det anslutning med ledighet som egentligen skulle innbära slåtter men som hjärtat fick fixa och han gjorde ett super jobb så nu har vi torr hö hemma så vi klarar oss i vinter   Tack hjärtat!!   


Sen kom stunden där det skulle bära eller brister om jag är ämnad som bonde. Det är inte så att jag är känslodöd men det är viktigt för mig att djuret haft det bra och jag är med hela vägen igenom så även nu..

Jag höll mig tills det var över, dagen efter så lät jag tårarna komma när jag passerade båset men nu känns det rätt, de har haft det bra och det är en del av livet. Jag kan inte tänka mig att vara utan kött och eftersom jag inte vet vad som ligger i diskarna och hur de haft det så är det detta som gäller. Jag inser väl att jag är en äkta bonde på gott och ont.


Men idag kändes det riktigt bra. Smågriarna skuttade bakom mig när vi gick ner till deras hage, storgrisarna rusade ut efter att de fått mat i jakt efter gömda bröd och grönsakers delar   Kalvarna blev lite irriterad när jag ska öva på undersökning inför vetrinären kollen men dock mycket gladare när de fick godsaker   Kändes så bra att de har det bra och kommer när man ropar och gärna talar om exakt vad de vill..kliad här..matat..   Nej vi har det riktigt bra här hemma  

På återseende.. Ha en underbar dag, kväll helg!!   

Av Kristina - 11 juni 2012 19:20

Tiden går så fort så fort. Jag har fått jobb, fiskeslakteriet med tider som gör att jag numera kliver upp senast 3 för att hinna göra ladugårdssysslorna innan jag åker ner. Djuren är så mysiga och jag är glad att jag har en stund för dem när jag kommer hem. Tyvärr så blir det lite data men kanske får ihopa lite mer tid i veckan. Jag har ju sååå mycket kul att berätta. Som exempel så var jag  och hjärtat var på bröllop i lörsdags och så fint och roligt vi hade. Förstår fortfarande inte varför människor gifter sig men såå kul med fest och det kommer jag ha men inte av den anledningen  

Fredagen var  vi och hämtade traktorn och på vägen hem stannade vi till, så vackert  väder och världens underbara läge. Fick mig börja smida planer..  

Nej nu väntar duschen och sängen men önskar er en trevlig kväll. Kram Kram

Av Kristina - 5 juni 2012 20:26

Uppdatering, firat hjärtats dotter med att stänga hage, hon har hämtat hönorna som hon ska ha på lån i sommar, fått lite jobb med att rensa fisk, en present när jag svänga in.. En vackert röd cykel av min favorit "morbror" det kommer bild      

Jag hade en helt underbar helg med hjärtat och vi har dragit på oss mer planer.. kanske skvallrar senare men tillsvidare så stannar det här.. nu har jag saker att göra men kommer mera. Ha en trevlig kväll   

Av Kristina - 20 maj 2012 16:35

Hjärtat har slagit upp hål i väggen så hönorna och grisarna tar sig ut och i helgen stängde vi hage med hjälp av hjärtats dotter och hennes kille. Så nu studsar kalvar på grön bete.. eller de hänger hellre med hjärtat efter en stunds studsande   

       

Här har grisarna mys..

 

Underbara helg     Kram alla vänner och hoppas ni haft detsamma     

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se